Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Βόλου το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας


 Εξαιρετική τιμή και ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ενόψει της Ιεράς Πανηγύρεως του Ναού.

Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου


 Την Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 2/8.

Μνημόσυνο π.Πειραιώς Καλλινίκου στον Βόλο από τον Αιτωλίας Δαμασκηνό


 Η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου τελέστηκε 29/7, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, τη συμμετοχή κληρικών.

Ο καιρός 31 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ο καιρός 30 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 29 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ο καιρός 29 Ιουλίου στο Βόλο


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε»

 


 

 

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60"-Είναι Κυριακή Ε' Ματθαίου

 


Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Ε΄ Ματθαίου.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: « Αφήστε τη ζωή σας στη πρόνοια του Θεού» - Στις κατασκηνώσεις ο Σεβασμιώτατος

 


Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε  σήμερα 27/7, για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος  κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συναντήσει τα 90 Αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου όπου φιλοξενούνται εκεί υπό την ευθύνη π. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Καλούμαστε να γίνουμε «Ολυμπιονίκες» της πίστεως» - Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

 



Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Αγίας.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «είμαστε πλασμένοι για την αγάπη - Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο

 


Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Τοπική μας Εκκλησία.

«δύο δαιμονιζόμενοι ἐκ τῶν μνημείων ἐξερχόμενοι» – Tο κήρυγμα της Ιεράς Μητροπόλεως για την Κυριακή E΄ Ματθαίου


Μία φοβερή συνάντηση βλέπουμε σήμερα, στό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα τῆς ἡμέρας, ἀνάμεσα στόν Παντοδύναμο Λυτρωτή τοῦ κόσμου καί στά σκοτεινά πλάσματα τῆς ἁμαρτίας.

Ο καιρός 28 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ο καιρός 27 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το πρόσωπο της γυναίκας είναι Ιερό» - Χειροτονία Διακόνου στην Αγία Παρασκευή Βόλου (Video)



 

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Τοπική μας Εκκλησία τίμησε και φέτος τη μνήμη της μεγάλης και λαοφιλούς Αγίας  Οσιομάρτυρος Παρασκευής. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία κληρικών μας και μεγάλου πλήθους προσκυνητών.

Μνήμη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου – Στη Τσαγκαράδα ο Σεβασμιώτατος


 Την Κυριακή 28/7 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Ο καιρός 26 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Πανηγύρεις Αγίου Παντελεήμονος

 


Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 27/7.

Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής

 


Την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 26/7.

† Εις μνήμην π.Κωνσταντίνου Πλευράκη - Αρχονταρίκι - “Για κάθε άγαμη γυναίκα που εγκυμονεί” (video)

 


Στο άκουσμα της εκδημίας του π. Κωνσταντίνου Πλευράκη, ενθυμούμαστε και κοινοποιούμε την εκπομπή “Αρχονταρίκι” με τίτλο: “Για κάθε άγαμη γυναίκα που εγκυμονεί”. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Ο καιρός 25 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ο καιρός 24 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Η Κοίμηση της Αγίας Άννης

 


Την Κοίμηση της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 25/7.

Ο καιρός 23 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής – Τιμητική εκδήλωση: «Αναφορά στο ποιητικό έργο της Αποστολίας Νάνου – Σκοτεινιώτη»


 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαγαληνής Κουκουράβας χοροστάτησε 21/7, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Ο καιρός 22 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 31 έως 37 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Κύπρος είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Κύπρος» Χειροθεσία Οικονόμου στον Πτελεό

 


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημητρίου Εσερίδη και πολλών πιστών.

Ρασοφορία νέου Μοναχού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

 


Την Ρασοφορία νέου Μοναχού τέλεσε απόψε στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης, στην Άλλη Μεριά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. 

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (video)


Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Δ΄Ματθαίου.

Ο καιρός 21 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 30 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κάνετε το σπίτι σας μία κατασκήνωση» - Επίσκεψη του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

 


Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε  σήμερα 20/7, για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος  κ.Ιγνάτιος, προκειμένου να συναντήσει τα 90 κορίτσια των τελευταίων σχολικών τάξεων του Δημοτικού όπου φιλοξενούνται εκεί υπό την ευθύνη της κ. Γεωργίας Λύτρας.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο - 50 πένθιμες κωδωνοκρουσίες - Επιμνημόσυνη Δέηση

 


Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, ανταποκρινόμενη στο υπ’αριθμ. 3623/1563/19.07.2024 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανακοινώνει ότι αύριο, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, οι σημαίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς, θα κυματίζουν μεσίστιες.

Μνήμη Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος

 


Την μνήμη της Αγίας ενδόξου Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 22/7.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Xρειαζόμαστε σήμερα τον προφητικό λόγο» Λαμπρή η πανήγυρις στον Προφήτη Ηλία Αλυκών



 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αλυκών χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (19/7), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Ο καιρός 20 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 30 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ασκητική ζωή είναι μυστική και διακριτική» Πανηγύρισε η Μονή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Πορταριά


 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς χοροστάτησε (18/7), κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Μνήμη Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής Αφιέρωμα στην Αποστολία Νάνου - Σκοτεινιώτη


 Την μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 22/7.

Ο καιρός 19 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 31 έως 38 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Πανηγύρεις Προφήτου Ηλιού


 

Την μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 20/7.

Στην Άφησο τίμησε την επέτειο των 49 ετών από την Μοναχική του Κουρά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

  


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην επέτειο των σαράντα εννέα (49) ετών από την Μοναχική Κουρά του. Παρέστησαν πολλοί προσκυνητές, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.

Ο καιρός 18 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 32 έως 39 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Ο καιρός 17 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 32 έως 39 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ο καιρός 15 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - Αναδημοσίευση απο Romfea.gr


 Αναδημοσίευση απο Romfea.gr


Την Παρασκευή, 12η Ιουλίου 2024, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Δ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ (video)


 Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Γ' Ματθαίου, όπου συνεορτάζονται και οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της εν Χαλκηδόνι Δ' Οικουμενικής Συνόδου.

Ἡ ἀγάπη εἶναι θεϊκό δῶρο, πού τό καταντήσαμε δαιμονικό ἐργαλεῖο – Tο κήρυγμα της Ιεράς Μητροπόλεως για την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου


 «Οτω λαμψάτω τό φς μν μπροσθεν τν νθρώπων, πως δωσιν μν τά καλά ργα καί δοξάσωσι τόν πατέρα μν τόν ν τος ορανος» (Ματθ. 5, 16).

Ο καιρός 14 Ιουλίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 29 έως 37 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.