Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ο χρόνος χωρίς τον Χριστό δεν οδηγεί πουθενά – Tο κήρυγμα της Ιεράς Μητροπόλεως για την Κυριακή αρχή της Ινδίκτου,1/9/2024

 


«Πνεῦμα Κυρίου ἐπ’ ἐμέ, οὗ εἵνεκεν ἔχρισέ με... κηρῦξαι ἐνιαυτόν Κυρίου δεκτόν» (Λουκ. 4, 18 – 19).

Εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής - Ίδρυση Παραρτήματος στην Νέα Αγχίαλο


 Από την Δευτέρα 2/9, ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για την νέα σχολική χρονιά. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6 - 8μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου).

Ο καιρός 31 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η εξουσία παρασύρει τους ανθρώπους» – Πανηγύρισαν οι Μονές Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και Συκής


 Την Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου τίμησε και φέτος ιεροπρεπώς η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, ημέρα κατά την οποία πανηγύρισαν τέσσερις από τις γυναικείες Ιερές Μονές και πολλοί Ναοί της επαρχίας μας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, όπου τον πλαισίωσαν Κληρικοί της εκεί επαρχίας και πλήθος προσκυνητών.

Στον Σεβασμιώτατο το νέο Δ/Σ του Κοινού των Μαγνήτων – Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων


 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, πραγματοποίησε σήμερα το νέο Δ/Σ του Σωματείου του Κοινού των Μαγνήτων – Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων.

Ο καιρός 30 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις κι ασθενείς βροχές αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ο καιρός 29 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις κι ασθενείς βροχές αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 26 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Επίσκεψη του Δ/ντού της Α/θμιας Εκπαίδευσης στον Σεβασμιώτατο


 Τον Δ/ντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιο Πολύζο, συνοδεύομενο από τον κ. Αντώνιο Αντωνίου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο καιρός 28 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Η Αποτομή του Τιμίου Προδρόμου


 Την Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 29/8.

Εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

 


Θα λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

† Εις μνήμην Χρήστου Γιανναρά – Αρχονταρίκι: «Τρεις δρόμοι άρνησης» (video)


 Στο άκουσμα της εκδημίας του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά, ενθυμούμαστε και κοινοποιούμε την εκπομπή “Αρχονταρίκι” με τίτλο: “Τρεις δρόμοι άρνησης”.

Ο καιρός 26 Αυγούστου στο Βόλο

 



Αίθριος αναμένεται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Μνήμη Αγίου Φανουρίου


Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου εορτάζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 27/8.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Θ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (video)

 


Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Θ΄ Ματθαίου.

Ο καιρός 25 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Πάνδημος ο αποχαιρετισμός του Νικολάου Τσούκα

 



Σε κλίμα βαθειάς θλίψης και οδύνης η Εκκλησία της Δημητριάδος και σύμπασα η Μαγνησία αποχαιρέτησαν σήμερα ένα εκλεκτό τέκνο τους, τον Νικόλαο Τσούκα, επί σειρά ετών Κοινοτάρχη Μακρινίτσης, Γραμματέα του Φορέα πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», ενός ακάματου εργάτη για την διαφύλαξη και προαγωγή της ιστορίας, της Παράδοσης και του τοπικού μας πολιτισμού.

Νίκος Τσούκας, ένας ιεραπόστολος ανθρωπιάς – Ηλία Λιαμή Θεολόγου, Μουσικού, συνεργάτη της «Μαγνήτων Κιβωτός»




ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΟΥΚΑ 

23-8-2024

Ηλία Λιαμή

Θεολόγου, Μουσικού, συνεργάτη της «Μαγνήτων Κιβωτός»

Συνέντευξη Τύπου Σεβασμιωτάτου


 Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. θα παραχωρήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Τετάρτη 28/8, στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας(ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΛΑΜΟΥΡΙ).

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παναγία, χαρά και παρηγορίας » - Κοσμοσυρροή στην πανήγυρη της Παναγίας Ξενιάς

 


Την Έφορο και Προστάτιδά της Παναγία Ξενιά γιόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, επί τη Αποδόσει της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει η ομώνυμη γυναικεία Μονή της επαρχίας Αλμυρού.

Ο καιρός 24 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Νικολάου Τσούκα, Αιωνία η μνήμη. – Το Σάββατο 24/8/2024 η Εξόδιος(Video)


 Σε συνέχεια του προηγούμενου Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι η Εξόδιος Ακολουθία του Νικολάου Τσούκα, θα τελεστεί το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 11.00 π.μ. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο, ο οποίος νωρίτερα το πρωί θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία.

Ο καιρός 23 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Εκοιμήθη ο Νίκος Τσούκας



 Με την κατ’άνθρωπον λύπη, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, αναγγέλλει την κοίμηση του Νίκου Τσούκα, Γενικού Γραμματέα του Πολιτιστικού Φορέα της, της “«Μαγνήτων Κιβωτός» για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος”, στενού συνεργάτη του Σεβασμιωτάτου μας, επί πολλά έτη.

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στη Σμύρνη



Σύμφωνα προς παλαιά τάξη και έθος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εωρτάσθησαν και τα μεθέορτα της πανηγύρεως της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Κυριακήν μετά την εορτήν, 18ην Αυγούστου ε.ε., με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος, συνοδευόμενος υπό των Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου και Αρχιαδιακόνου του, ηγήθη προσκυνηματικής εκδρομής της κατ’ αυτόν Ι. Μητροπόλεως στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην οποία συμμετείχαν ιερόπαιδες και πιστοί από την Επαρχία του.

Ο καιρός 22 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Μνήμη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

 


Την μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος και Ισαποστόλου, Κοσμά του Αιτωλού, εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο24/8.

Ο καιρός 21 Αυγούστου στο Βόλο

 


Ασθενείς βροχές αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Ο καιρός 19 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (video)

 


Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Η΄ Ματθαίου.

Ο καιρός 18 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Μνήμη Αγίου Νεομάρτυρος Σταματίου

 


Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Σταματίου εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία, το Σαββατοκύριακο 17-18/8, με επίκεντρο την γενέτειρά του, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δυστυχώς, ο πολιτισμός μας επενδύει στον πόλεμο» - Τιμήθηκε στο Πήλιο η μνήμη του Αγίου Αποστόλου του Νέου

 


Την μνήμη του τοπικού μας Αγίου Αποστόλου του Νέου, εξ Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, γιόρτασε η Εκκλησία της Δημητριάδος το διήμερο 15-16/8.

Ο καιρός 17 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ο καιρός 16 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 29 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν είμαστε ορφανοί. Έχουμε Μάνα την Παναγιά» Λαμπρό το Πάσχα του Καλοκαιριού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

 



Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μεγίστη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 


Κροτείτωσαν σάλπιγγες, τῶν θεολόγων σήμερον, γλῶσσα δέ πολύ φθογγος ἀνθρώπων, νῦν εὐφημείτω, περιηχείτω ἀήρ, ἀπείρῳ λαμπόμενος φωτί∙ Ἄγγελοι ὑμνείτωσαν, τῆς Παρθένου τήν Κοίμησιν.

Ο καιρός 15 Αυγούστου στο Βόλο



Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Διήμερο Φεστιβάλ Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν.Μαγνησιας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

 


Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, με τίτλο «Ένα χρόνο μετά, Όλοι μαζί μια αγκαλιά», στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Μνήμη Αγίου Αποστόλου του Νέου




Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία την Παρασκευή 16/8.

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως

 


Με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, θα παραμείνουν κλειστά

Ο καιρός 14 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως


 Με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα,

Ο καιρός 13 Αυγούστου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Το Πάσχα του Καλοκαιριού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

  


Την μεγίστη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ετοιμάζεται να εορτάσει η Τοπική μας Εκκλησία, το διήμερο 14-15/8.

Χειροθεσία Οικονόμου στα Καλά Νερά

  


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρύσας Τραγανού και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.