Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 18 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Βροχές αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 17 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

«Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο Δημοτικό Σχολείο» – Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


 Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) «Άγιος Απόστολος ο Νέος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού ξεκινά ένα νέο μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο Δημοτικό Σχολείο», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής Εγγραφές και στο Τμήμα Φωνητικής - Ορθοφωνίας

  


Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά, 6-8μ.μ., στην έδρα της Σχολής (κτήριο πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, όπισθεν του Ναού της Αναλήψεως).

Μνήμη Μικράς Ασίας στην Νέα Ιωνία της Μαγνησίας

    


Την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων της Μικρασιατικής τραγωδίας, Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων Κληρικών και λαϊκών, το 1922, τίμησε και φέτος οφειλετικώς (14-15/9), η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, επιτελώντας το ετήσιο νοερό προσκύνημα στα ματωμένα χώματα των αλησμόνητων πατρίδων. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο προσφυγικός Ναός της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, παρουσία των μελών των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλης.

Γιορτάστηκε στον Βόλο η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου

 


Η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γερασίμου του Νέου εορτάστηκε και φέτος ιεροπρεπώς στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρής και πλήθους πιστών.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

  


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού κάτω Γατζέας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου κ. Μιχάλη Μιτζικού και πλήθους προσκυνητών.

Ο καιρός 16 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 15 Σεπτεμβρίου στο Βόλο



Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 14 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας

 


Εκπληρώνοντας την ετήσια οφειλή τιμής και ευγνωμοσύνης, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος θα τιμήσει και φέτος, το διήμερο 14-15/9, την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, του Περίβλεπτου Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου και των λοιπών Ιεραρχών, Κληρικών και λαϊκών μαρτύρων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνικής γης.

Μνήμη Αγίου Γερασίμου του Νέου – Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Γερασίμου Μακρινίτσης

 


Την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγυρίζει η Τοπική μας Εκκλησία την Κυριακή 15/9.

Αγιασμούς στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ι. Μ. Δημητριάδος στο Βόλο και στην Αγριά


 Τους Αγιασμούς για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2024 – 2025, στους δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ι.Μ. Δημητριάδος στο Βόλο και στη Αγριά τέλεσε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσία του Διευθυντού κ. Δημητρίου Σουλιώτη, των νηπιαγωγών, των  γονέων και των παιδιών των σταθμών.

Έφεδροι από την Λεμεσό και τον Βόλο στον Σεβασμιώτατο


 Τα μέλη των Δ/κών Συμβουλίων των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού και Βόλου επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Επίσκεψη Μητροπολίτου Δημητριάδος στην ανασκαφή της μονής του Aγίου Δημητρίου των Μαρμαριανών


 Επίσκεψη στην ανασκαφή της Μονής του Αγίου Δημητρίου των Μαρμαριανών, κοντά στη σημερινή Μαρμαρίνη Αγιάς, πραγματοποίησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Η επίσκεψη έγινε ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή της ανασκαφής, Δρ. Ιωάννη Τσιουρή (ΕΔΙΠ Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Τμήμα ΙΑΚΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Ο καιρός 13 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

  


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού - Υποδοχή ιερών Λειψάνων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα στον Άγιο Κωνσταντίνο

       


  Την μεγίστη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 14/9.

Δημητριάδος Ιγνάτιος «Μην υποταχθείτε στην τεχνολογία» - Κοντά στους Μαθητές ο Μητροπολίτης μας

 


Με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, που γέμισαν τις αυλές των σχολείων, μετά την θερινή ανάπαυλα, ξεκίνησε σήμερα το νέο σχολικό έτος 2024-2025 και στις εκπαιδευτικές μονάδες της Μαγνησίας.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

 


Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος και ο Κυβερνήτης Ευρώπης κ.Κωνσταντίνος Βαρσάμης, μαζί με τα κλιμάκια της οργάνωσης επισκέφθηκαν σήμερα 11/9 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος .κ. Ιγνάτιο. Ο Μητροπολίτης τούς δέχθηκε στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μελισσάτικα.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους ελαχίστους αδελφούς μας» Αναφορά στον κοινό εορτασμό του Πάσχα

 


Πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου (10/9), ο Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του Οσίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, προστάτου των εθελοντών  και εθελοντριών που διακονούν στα Σπίτια Γαλήνης της Τοπικής μας

Ο καιρός 12 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 11 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

25 χρόνια «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» - Ένα εκατομμύριο (1.000.000) μερίδες φαγητού στον Άγιο Νικόλαο


 Είκοσι πέντε (25) χρόνια ιστορίας και αδιάκοπης λειτουργίας και προσφοράς συμπληρώνει την Πέμπτη 12/9 το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», το οποίο ιδρύθηκε το 1999 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024 – 2025

 


Αγαπητά μου παιδιά,

Είναι γεγονός πως ζείτε σε έναν κόσμο που απαιτεί όλο και περισσότερα. Οι επιστημονικές γνώσεις αυξάνονται, οι απαιτήσεις για εργασία πολλαπλασιάζονται και οι νέες συσκευές που αντικαθιστούν η μια την άλλη με ραγδαίους ρυθμούς απαιτούν διαρκώς νέες δεξιότητες. Όλα αυτά, όμως, δεν πρέπει να σας φοβίζουν. Έχετε πάμπολλες δυνατότητες και ο Θεός σας έχει προικίσει με πολλά χαρίσματα. Η σχολική χρόνια, που σήμερα ξεκινάει, κρύβει για σας μια μεγάλη ευκαιρία: να ανακαλύψετε, να καλλιεργήσετε και να αυξήσετε τις δυνατότητες και τα ταλέντα σας, με σκοπό την εξέλιξη και την πρόοδό σας.

Ο Βόλος υποδέχτηκε τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης


 Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, η υποδοχή των Ιερών και Χαριτόβρυτων Λειψάνων των Νεοφανών και Θαυματουργών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία μετέφερε από το νησί της Μυτιλήνης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού.

Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης Αγιασμός στον Άγιο Νικόλαο

 


    Η επίσημη έναρξη λειτουργίας των ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/9, στις 6.30μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής

   


Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά, 6-8μ.μ., στην έδρα της Σχολής (κτήριο πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, όπισθεν του Ναού της Αναλήψεως). Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 30/9.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024 - 2025


 Ἀγαπητοί διευθυντές, ὑποδιευθυντές, καθηγητές καί καθηγήτριες, δάσκαλοι καί νηπιαγωγοί τῶν σχολείων της Μαγνησίας,

Ο καιρός 10 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Βροχές αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

«Ένα χρόνο μετά, Όλοι μαζί μια αγκαλιά» - 25 φορείς & σύλλογοι υγείας, ενωμένοι στο 1ο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας


 Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 1ο Φεστιβάλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητρόπολης, με τίτλο «Ένα χρόνο μετά, Όλοι μαζί μια αγκαλιά», στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στην πόλη του Βόλου.

Ο καιρός 9 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος «καλούμαστε να γίνουμε εμείς η μαρτυρία του Χριστού στο σύγχρονο κόσμο»


 Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, λειτούργησε σήμερα Κυριακή 8/9 προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με αφορμή την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων με θέμα : «ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΖΩΗΣ»: ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ, η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες  στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλίας», από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «Καιρός», ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024 – 2025.

 


Ἀγαπητοί διευθυντές, ὑποδιευθυντές, καθηγητές καί καθηγήτριες τῶν σχολείων της Μαγνησίας,

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πνευματική στειρότητα νικιέται μέσα στην Εκκλησία» – Εγκατάσταση νεών εφημερίων στο Νότιο Πήλιο

 


Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Γεννήσεως της Θεοτόκου Λαύκου χοροστάτησε σήμερα 7/9 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πιστών από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και των τοπικών αρχών.

ΤΑ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 


Τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων και Θαυματουργών Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, τα οποία ευλαβείται τα μέγιστα ὁ χριστεπώνυμος λαός της πατρίδας μας, θα έχει την ευλογία να φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στα πλαίσια του Ετήσιου Εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, από τις 9 έως και τίς 18 Σεπτεμβρίου.

45α Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

 


Τον νεόδμητο Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου εγκαινίασε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρύσας Τσαγανού και πλήθους πιστών. Πρόκειται για τον 45ο Ναό που εγκαινιάζει ο Σεβασμιώτατος στα είκοσι έξι, μέχρι σήμερα, έτη της ενταύθα Ποιμαντορίας του.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ (video)



 Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Προ της Υψώσεως.

Ο καιρός 8 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 7 Σεπτεμβρίου στο Βόλο


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ενωμένοι φέρνουμε καρπούς – Εγκαίνια Νέων Γραφείων Συλλόγων Ατύπου Δικτύου Φορέων Υγείας


 Τον Αγιασμό των εγκαινίων των νέων γραφείων τριών Συλλόγων, μελών του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποίησε την Τετάρτη 4/9 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία όλων των εκπροσώπων των φορέων, καθώς και του Ιατρού κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια που προσφέρει απλόχερα την χορηγία για την πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβαλ του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας αφιερωμένο στη μνήμη του μικρού Νίκου Χαλκιά, που θα λάβει μέρος σήμερα Παρασκευή 6/9 και αύριο Σάββατο 7/9, Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Μοναχισμός είναι η απάντηση στον σύγχρονο διεφθαρμένο τρόπο ζωής» Πανηγύρισε η Μονή Ταξιαρχών Πηλίου


 Το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τίμησε και φέτος, ιεροπρεπώς, η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, το διήμερο 5-6/9.

Ο καιρός 6 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ευχαριστίες από το ΚΕΘΕΑ


Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ο Υπεύθυνος του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ κ. Βασίλειος Καταγής, για την φιλοξενία τριάντα (30) μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου, το διάστημα 18-30/8/2024.

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου – Σύναξη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

 


Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 8/9.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ

 


Από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024 η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή θα έχει την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να υποδεχθεί το ιερό λείψανο της Τιμίας και Αφθάρτου Χειρός της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, της οποίας αποτελεί ως γνωστόν και το σημαντικότερο κειμήλιο. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου θα φιλοξενηθεί το ιερό λείψανο.

Εγκαίνια Ναού στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

 


Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, στο χωριό Αγίου Ιωάννου Πηλίου, θα τελεστούν το Σάββατο 7/9 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Επίσκεψη του νέου Λιμενάρχου στον Σεβ. Μητροπολίτη μας


Τον νέο Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Κοντοστέργιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο Λιμενάρχη Πλοίαρχο Δημήτριο Ζαραζάνη.

Ο καιρός 5 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός 4 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

 


Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στον Βόλο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024