Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Έλον Μασκ: Η Αίγυπτος ενημερώνει τον μεγιστάνα πως... δεν έφτιαξαν εξωγήινοι της πυραμίδες

H Αίγυπτος προσκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο
 Έλον Μασκ να επισκεφθεί τη χώρα και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι οι διάσημες πυραμίδες δεν χτίστηκαν από... εξωγήινους.
Ο επικεφαλής της SpaceX έκανε πρόσφατα μία (ακόμη) αμφιλεγόμενη ανάρτηση, με την οποία εμφανιζόταν να υποστηρίζει μια θεωρία συνωμοσίας που θέλει τις εντυπωσιακές πυραμίδες να είναι δημιούργημα επισκεπτών του Γης από άλλο... πλανήτη. «Εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες, προφανώς», έγραψε ο Μασκ σε ένα tweet του πριν από μερικές ημέρες.



Η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου έσπευσε να «διορθώσει» τον μεγιστάνα της τεχνολογίας μέσω Twitter, προσκαλώντας τον μάλιστα στη χώρα της για να επισκεφτεί τους τάφους των ανθρώπων που έχτισαν όντως τα εμβληματικά οικοδομήματα. «Παρακολουθώ τη δουλειά σας με μεγάλο θαυμασμό. Προσκαλώ εσάς και την SpaceX να μελετήσετε τα γραπτά για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες και επίσης να επισκεφθείτε τους τάφους των χτιστών των πυραμίδων. Κύριε Μασκ, σας περιμένουμε», έγραψε η Ράνια αλ-Μασάτ στην ανάρτησή της.



Σύμφωνα με το BBC, ο διάσημος αιγυπτιολόγος Ζαχί Χαουάς απάντησε επίσης στον μεγιστάνα με ένα σύντομο βίντεο στα αραβικά, το οποίο πόσταρε στα social media. Σε αυτό, χαρακτήριζε «παραισθήσεις» όσα αναφέρονται στο επίμαχο tweet του Μασκ. «Βρήκα τους τάφους των οικοδόμων των πυραμίδων που αποδεικνύουν σε όλους ότι τα άτομα που έχτισαν τις πυραμίδες ήταν Αιγύπτιοι και όχι σκλάβοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος και πρώην υπουργός στο βίντεο, σύμφωνα με το EgyptToday.

Πάντως, ο Μασκ πόσταρε την επόμενη ημέρα έναν σύνδεσμο δημοσιεύματος στον ιστότοπο BBC History, που αφορά στη ζωή των ατόμων που έχτισαν τις πυραμίδες, αναφέροντας στο post του: «Αυτό το άρθρο του BBC προσφέρει μια λογική σύνοψη για το πώς δημιουργήθηκαν», κάτι που υποδηλώνει ότι ίσως τελικά... αστειευόταν.

Ο Έλον Μασκ είναι γνωστός για την έντονη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του, που προκαλούν κατά καιρούς αντιδράσεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που ο μεγιστάνας είχε χαρακτηρίσει κάποτε το Twitter «πολεμική ζώνη», μιλώντας στο CNBC.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου