Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Καρτάλειο σχολικό συγκρότημα στο Βόλο


Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος στο Βόλο, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 906.000 ευρώ.
Το έργο υλοποιείται με δικαιούχο τον Δήμο Βόλου, ενώ φορέας χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός,   «προσφέρουμε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στα δημόσια σχολεία και σε συνεργασία με τους Δήμους βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Προχωράμε σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο στην υπογραφή σύμβασης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του  Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος. Είναι ένα σημαντικό έργο που πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος θα προσφέρει στους μαθητές και στους καθηγητές ένα σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό διδακτικό χώρο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 Το κτίριο του Καρταλείου συγκροτήματος, στο οποίο συστεγάζονται σήμερα το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, βρίσκεται σε χρήση το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και  είναι ένα παλιό σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο θα  αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Αναλυτικά, η ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
• Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοστασίων του κτηρίου  με  κουφώματα ενεργειακής απόδοσης.
• Θερμομόνωση του κελύφους, (εξωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας και του δώματος).
• Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους, ενεργειακά αποδοτικότερους.
• Αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης (λεβήτες με καυστήρες φυσικού αερίου, κυκλοφορητές, θερμοστάτες, βαλβίδες θερμαντικών σωμάτων) και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου