Γνωριμία με το το άθλημα ταε κβο ντο γι ΑμεΑ, αλλά και τα οφέλη του αθλητισμού σε μαθητές όχι μόνο τυπικής αλλά κι ειδικής εκπαίδευσης, είχαν σήμερα μαθητές σχολείων ειδικής αγωγής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού - Τοκαλή, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν το ταε κβο ντο για ΑΜΕα που δεν υπάρχει στο Βόλο και γι αυτό βρίσκεται ομάδα προπονητών και παιδιών από Αθήνα για να κάνουν επίδειξη του αθλήματος αυτού που όπως είπε "δεν είναι πολεμική τέχνη είναι ευεργετική μορφή κινησιοθεραπείας. Έχω εντυπωσιαστεί από τα αποτελέσματα και θα μαι χαρούμενη να έρθει το άθλημα αυτό στο Βόλο, γιατί ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για κάθε παιδί για κάθε άνθρωπο. Δεν πρέπει τα παιδιά με αναπηρία να αποκλείονται από κανένα άθλημα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία και στην κοινωνικοποίηση. Το άθλημα, απαιτεί συνεργασία συντονισμό πειθαρχία".
Από την πλευρά του, ο Κοτρίδης Νικηφόρος επίσημος εκπρόσωπος διεθνούς ομοσπονδίας ταε κβο ντο γι Αμεα και μέλος Δ.Σ. ανέλυσε την παρουσίαση που έγινε από ομάδα από αυτιστικούς, άτομα με εγκεφαλική παράλυση και κωφούς με βαριά νοητική υστέρηση. "Μιλάμε για ομάδες μαθητών ειδικής εκπαίδευσης με μαθητές τυπικής εκπαίδευσης και στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά ότι είναι αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο", ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει άνοιγμα με πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε Αττική - Δυτική Αττική, Κόρινθο, Βόλο, Πρέβεζα, Λευκάδα και Θεσσαλονίκη.
Τέλος, ο Θανάσης Κωτούλας , Ειδικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας -Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής, επεσήμανε ότι δε θα πρέπει να διαχωρίζεται ο αθλητισμός με τα ΑμεΑ, γιατί τα οφέλη είναι πολλά. Όπως είπε "Φέρει χαρά, συναισθηματική διάθεση και μπορεί, φέρνει και μια ψυχική διάθεση που είναι κορυφαία για τον κάθε άνθρωπο. Ο στόχος, θα πρέπει να είναι κοινές αθλητικές δράσεις, η κοινωνικοποίηση κι εξωστρέφεια για να εντάσσονται ομαλά τα ΑμεΑ στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό που θα έχουν κατακτήσει, θα έχουν ενσωματωθεί στο κοινωνικό σύνολο και δε θα χρειάζεται να είναι σε διαφορετικές ομάδες".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου