Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Κώστας Ευριπιώτης: Ο «παίδαρος» της Ρίτας «έφυγε» πολύ νωρίς

30 Μαΐου 2019... Η Ρίτα δεν θα μπορεί πλέον να τραγουδά «δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο». Ήταν ο κλασικός «παίδαρος» του ελληνικού κινηματογράφου. Ο μάγκας, το αλάνι, ο «έτσι» της Καίτης Φίνου στο «Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ» με τον επίσης αείμνηστο Στάθη Ψάλτη.
Ήταν ένας «άντρας έτοιμος για όλα», ήταν όμως και το «λιονταράκι του κυρ Ηλία». Ήταν και ο «παλιός» στης «Ελλάδος τα Παιδιά» με τον Σμήναρχο Κάκαλο, του Μπέζου. Ήταν το καλύτερο... κακό παιδί, με τις χαρακτηριστικές γκριμάτσες του, γεμάτος πάθος και ένταση στη σκηνή ή στον φακό της κάμερας. Ήταν ένας από εκείνους, που μας χάρισαν ώρες συντροφιάς και γέλιου τη δεκαετία του '80 και του '90. Ήταν... διότι από τις 30 Μαΐου 2019, δεν είναι πλέον μαζί μας. «Έφυγε» από κοντά μας, κάνοντας πιο φτωχό το ελληνικό θέατρο. Ρίτα... ο παίδαρος «έφυγε»! Τώρα δεν γελάμε. Ένα δάκρυ μόνο κυλά από τα μάτια, για ένα παιδί που αφιέρωσε τη ζωή του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Κώστας Ευρυπιώτης πάλεψε για μήνες με τον καρκίνο, αλλά νικήθηκε και «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών.

«Πατέρα μας... Κώστα μου... Θα είσαι πάντα το φως στη ζωή μας» είναι ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των παιδιών και της συντρόφου του..


Είναι στιγμές που μαθαίνεις μία είδηση και σκέφτεσαι: Ας μου κάνουν πλάκα. Ας είναι fake news. Η απώλεια του Κώστα Ευρυπιώτη ήταν μία από αυτές τις «κακές» ειδήσεις. Διότι ήταν ένα αυθεντικό παιδί. Ένας αυθεντικός χαρακτήρας. Έπαιζε πολλές φορές τον κακό, αλλά δεν μπορούσες να τον μισήσεις. Ήταν τόσο θεατρικό το παίξιμό του, που πραγματικά του το αναγνώριζες, ακόμη και όταν βρισκόταν απέναντι στον αγαπημένο σου πρωταγωνιστή. Ακόμη και ως χουλιγκάνος, ληστής, ή τραμπούκος. Ήταν γεννημένος για το σανίδι. Στις τελευταίες του στιγμές, δίπλα στην οικογένειά του, απέδειξε και πόσο αξιοπρεπής ήταν. Την είδηση για την απώλεια του «παίδαρου», ανακοίνωσε μέσω του Facebook η Καίτη Φίνου, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του και διατηρούσε φιλικότατες σχέσεις.

Τους τελευταίους μήνες ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο», όπου έδινε μάχη για τη ζωή του, έχοντας δίπλα του τη σύντροφό του, Λίλιαν Μπότση, την αδερφή του, καθώς και τα δύο του παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου. Τις τελευταίες ημέρες, η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Οι γιατροί μιλούσαν μόνο για ένα θαύμα...

Η περιπέτεια της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης». Τότε διαπίστωσε ότι ξεχνούσε τα λόγια του και είχε έντονους πονοκεφάλους. Ο ηθοποιος βρέθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η μαγνητική έδειξε φλεγμονές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που κράτησε επτά ώρες.

Η τελευταία φωτογραφία του γνωστού κωμικού ηθοποιού ήταν μέσα από το θάλαμο του νοσοκομείου, όπου γιόρτασε τα γενέθλιά του τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας στο πλάι του τους δυο γιους του.



Ο παίδαρος της Ρίτας Σακελλαρίου

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά γενικά ήταν γνωστό. Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο... παίδαρος για τον οποίο δεν... πήγε Μέγαρο η Ρίτα Σακελλαρίου. Ο ίδιος το ήξερε, του άρεσε, το διασκέδαζε και δεν το έκρυβε. Σε μια συνέντευξή του στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι ήταν ο… «παίδαρος» του μεγάλου σουξέ «Εγώ δεν πάω Μέγαρο», που τραγούδησε η μεγάλη Ρίτα Σακκελαρίου, το 1993.

Σε ερώτηση για το πώς αισθανόταν όταν η Ρίτα Σακελλαρίου του αφιέρωνε το σουξέ «Δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο»;

«Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της »μεγάλης κυρίας» του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: "Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;". Και τους απάντησε: "Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!". Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους», απάντησε τότε ο Κώστας Ευρυπιώτης.

Ποιος ήταν ο Κώστας Ευρυπιώτης

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 και ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως τις: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες.

Στη συνείδηση του κοινού έμεινε για τον τηλεοπτικό του ρόλο ως ο... παλιός σμηνίτης «Γεώργιος Βλάχος» στην επιτυχημένη κωμική σειρά του ANT1 «Της Ελλάδος τα παιδιά».

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου