Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Δωροθέα Κολυνδρίνη

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στο Βόλο, ο πρέσβης του Ισραήλ στη χώρα μας κ. Yossi Amrani.



Η Αντιπεριφερειάρχης τον υποδέχθηκε θερμά λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η επίσκεψή του στο Βόλο και στο γραφείο του Διοικητηρίου και ακολούθως τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία. Τόνισε ότι η Μαγνησία στηρίζεται σε οικονομικούς πολυεπίπεδους παράγοντες, όπως τον τουρισμό με επίκεντρο το Πήλιο, τα νησιά των Σποράδων, τον αγροκτηνοτροφικό τομέα και τη λίμνη Κάρλα με στόχο, την προώθηση της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα υπέρ του τουρισμού, στήριξη αεροπορικών πτήσεων μέσω Αγχιάλου, στήριξη και του δυτικού μέρους της Μαγνησίας με την ανάδειξη της Λίμνης Κάρλα και τη λειτουργία Μουσείου Λημναίου πολιτισμού, αλλά και διαδραστικού κέντρου πληροφόρησης. Στηρίζουμε την τοπική αγροτική οικονομία με δωρεάν άρδευση 150.000 στρεμμάτων από τη λίμνη, ενώ για το λιμάνι του Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αιτηθεί την από κοινού διαχείριση του, με το Δήμο Βόλου.

Τόνισε επίσης ότι με την τοπική ισραηλίτικη κοινότητα και τον πρόεδρο κ. Μαρσέλ υπάρχει η καλύτερη δυνατή σχέση, «στηρίζουμε την τοπική ισραηλίτικη κοινότητα και τις δραστηριότητές της γιατί πιστεύουμε στην αξία αυτών και από την άλλη εισπράττουμε αγάπη και υποστήριξη από την κοινότητα, με την οποία σημειωτέον κάθε χρόνο συνδιοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα και άλλες συναφείς εκηλώσεις».

Από την πλευρά του ο πρέσβης τόνισε ότι σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, υπάρχει μια γόνιμη πολιτική συνεργασία και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών σε πολλά επίπεδα, στη δραστηριοποίηση επενδυτών Ισραηλινών στη χώρα μας, στον μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα και στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας, τεχνολογίας, υγείας, πολιτισμού.

Με το πέρας της συνάντησης η κ. Κολυνδρίνη δώρισε στον Πρέσβη ένα βιβλίο για το Πήλιο και δεσμεύτηκε σε επόμενη συνάντησή τους να τον ξεναγήσει στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου