Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Βασίλης Παπαγεωργίου από Αγχίαλο "Ενθαρρυντική η εικόνα - Οι υπηρεσίες σε ετοιμότητα"


Στο αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, μαζί με στελέχη της ΠΟλιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιούν ο ίδιος και ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει της λειτουργίας των αεροδρομίων από 1ης Ιουλίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι όπου και τον υποδέχτηκαν ο αερολιμενάρχης Κ. Ευσταθίου, ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας Νικ. Μητσιογιάννης στελέχη της Π.Υ., και της Αστυνομίας, οι Βουλευτές ΝΔ Χρ. Μπουκώρος και Θαν. Λιούπης και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου "Κάνουμε συνάντηση με όλους τους φορείς κι υπηρεσίες που θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε για την ασφάλεια της χώρας από 1η Ιουλίου. Κάθε εισερχόμενοι στη χώρα θα υπόκεινται σε διαδικασίες σε κάποια υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου κι ανάλογα με τις πληροφορίες θα αξιολογείται από ομάδα επιστημόνων και θα τεστάρονται δειγματοληπτικά όσοι έρχονται στη χώρα. Θα δούμε τι προβλήματα θα βγάλει το όλο σύστημα, πως θα τα λύσουμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Όλα τα αεροδρόμια δέχονται κόσμο. Θα τρέξει ο προγραμματισμός και θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι οι εταιρείες να βρουν τον προγραμματισμό τους".
Σε ερώτηση από το Ράδιο Ακρόαμα, πως είναι η εικόνα που έχει καθώς η Αγχίαλος είναι το τρίτο αεροδρόμιο που επισκέφτηκε σήμερα, ο κ. Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι "Η εικόνα είναι ενθαρρυντική και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και συνεργασία και σκοπός είναι να χουμε και προσέλευση".

Επίσης, όπως σημείωσε "Η προσέλευση στα αεροδρόμια είναι μειωμένη και για τα θετικά κρούσματα έχουμε από τις 45.000 επιβάτες που έχουν ελεγχθεί έχουμε 190 κρούσματα θετικά.
Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι όποιος βρεθεί θετικός μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών κι υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται κατά γράμμα".
Σύμφωνα με τον Γενικό, τα αεροδρόμια έχουν λάβει τα πρωτόκολλα, ενώ αντίστοιχα θα τρέξει πρόγραμμα και για τα χερσαία σύνορα, τις επτά πύλες εισόδου μαζί με τις δύο ακτοπλοϊκές συνδέσεις Ιταλία Πάτρα Ηγουμενίτσα που τον έλεγχο τον έχει ο ΕΟΔΥ, ενώ θα υπάρξει κι ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις χώρες που δεχόμαστε κόσμο.

Ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Αγχιάλου Κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι "Το αεροδρόμιο θα είναι ανοιχτό από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, οι πτήσεις ξεκινούν στις 4 Ιουλίου από το Παρίσι με την Transavia France, αεροσκάφος της οποίας θα μεταφέρει 145 επιβάτες. Η δεύτερη πτήση το Σάββατο 4 Ιουλίου, αναμένεται να μεταφέρει 160 επιβάτες, σε αεροσκάφος 178 θέσεων, που σημαίνει ότι οι πληρότητες είναι καλές". Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι στο διάστημα που θα γίνονται οι πτήσεις, το αεροδρόμιο θα πάει καλά. Όπως είπε "Προς το παρόν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου θα κάνουν οι εταιρίες Easy jet από Αγγλία, η Condor από Γερμανία, η Transavia από Ολλανδία, η Transavia France από Γαλλία και η Austrian airlines από Αυστρία, αλλά το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί αν θα υπάρξουν και άλλες εταιρίες".

Από την πλευρά του ο Διοικητής Π.Υ. Μαγνησίας πύραρχος Νικ. Μητσιογιάννης αναφέρθηκε στην οργάνωση που υπάρχει μεσούσης και της αντιπυρικής περιόδου κι όπως είπε "Έχουμε οργανωθεί για την αντιπυρική περίοδο, περιμένουμε να ξεκινήσουν τα αντιπυρικά κλιμάκια και να ξεκινήσουν την εργασία τους κι οι εποχικοί πυροσβέστες, σε περίπου 10 ημέρες. Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν συντηρηθεί το προσωπικό περιπολεί καθημερινά, αναμένονται κάποια καινούργια οχήματα από την Αθήνα, ενώ οι υπηρεσίες είναι στελεχωμένες με προσωπικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου