Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Φύλαξη του Διοικητηρίου και της Διεύθυνσης Μεταφορών ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων

Την 24ωρη φύλαξη τόσο του Διοικητηρίου όσο και του κτιρίου της Δ/νσης Μεταφορών - Επικοινωνιών, ζητά το τοπικό τμήμα του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
Επειδή στο Διοικητήριο των ΠΕΜΣ έχουν δυστυχώς λάβει χώρα αλλεπάλληλα συμβάντα κλοπής εις βάρος συναδέλφων, διάρρηξης με απώλεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Υπηρεσιών μας και μόλις πρόσφατα το μείζον συμβάν της ρίψης «μολότοφ» που προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα την καταστροφή γραφείων κι αναντικατάστατου αρχειακού υλικού.

Επειδή το μετά θυμάτων ασύλληπτης αγριότητας συμβάν επίθεσης πολίτη με τσεκούρι σε συναδέλφους στην ΔΟΥ Κοζάνης προσφάτως, μας υπενθυμίζει ότι υφίσταται η πιθανότητα επανάληψης παρόμοιου συμβάντος οπουδήποτε και ιδίως σε αφύλακτα δημόσια κτίρια, όπως το δικό μας, την στιγμή μάλιστα που οι Υπηρεσίες μας στην πλειονότητά τους είναι Ελεγκτικές κι Επιβολής διοικητικών προστίμων κ.ά. μέτρων συμμόρφωσης.

Επειδή προφανώς και δεν ανήκει στις αρμοδιότητες ούτε στις δυνατότητες των συναδέλφων μας (διοικητικοί, οδηγοί, κ.λπ. που παραμένουν στον χώρο του θυρωρείου) να επιφορτίζονται με καθήκοντα επίβλεψης της ασφάλειας έως και φρούρησης του χώρου ούτε κι ελέγχου των εισερχομένων πολιτών.

Επειδή παρά τις από χρόνια συνεχείς μας οχλήσεις για εκκίνηση της διαδικασίας προκήρυξης διαγωνισμού ανάθεσης υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων ΠΕΜΣ, αυτό το αίτημά μας δεν έχει από πλευράς σας εισακουστεί.

Επειδή οι ζωές των συναδέλφων και η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου δεν έχουν μεγαλύτερη αξία στην ΠΕ Λάρισας, της οποίας τα κτίρια φυλάσσονται καταλλήλως με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, απ’ ό,τι στην ΠΕΜΣ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αμέλεια λήψης σχετικής μέριμνας κι εκ νέου αιτούμαστε όπως φροντίσετε άμεσα για την 24ωρη φύλαξη τόσο του Διοικητηρίου όσο και του κτιρίου της Δ/νσης Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Για ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε την αρ. 7017/7/1-Θ΄ Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2965/20-7-20) σχετικά με την δυνατότητα που παρέχεται μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας και φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων ΝΠΔΔ (συμπεριλαμβανομένων και των εκτός της έδρας υποκαταστημάτων).

Σε κάθε περίπτωση  υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ακολουθηθεί διαδικασία παρόμοια με αυτή που ακολουθείται εδώ και χρόνια για την φύλαξη των κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έδρα αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου