Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει χειμερινής περιόδου - Συνεδρίασε το Συντονιστικό

 


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες κι ο μηχανισμός, ενόψει χειμώνα όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων στην Π.Ε. Μαγνησίας. 

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στόχος ήταν η  καλύτερη οργάνωση, η εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα και την επικαιροποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου. "Έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα κλιματικά δεδομένα, που κάθε χρόνο κλιμακώνονται. Πρόσφατα μας έδωσαν μια πρώτη ένδειξη και επιβάλλεται να έχουμε ένα πολύ καλό σχεδιασμό και συντονισμό, να έχουμε άμεσες χρηματοδοτήσεις και για την πρόληψη και για την καταστολή, γιατί συνήθως η χρηματοδότηση έρχεται ήδη καθυστερημένα. Θέλουμε χρήματα στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας και οι Περιφέρειες, όχι μόνο οι Δήμοι. Ο καθένας πρέπει να είναι χαλυβδωμένος στο κομμάτι που τον αφορά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε γρήγορες διαδικασίες. Πρέπει η περιφερειακή διακυβέρνηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, να γίνει πράξη".



Μάλιστα, ανέφερε ότι η Π.Ε. διατηρεί το μητρώο μηχανημάτων με πάνω από 300 ιδιώτες που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργήσουν, ωστόσο οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τροφοδοτούν οικονομικά τον συγκεκριμένο κωδικό γιατί όπως είπε "δεν είναι απύθμενος. Σήμερα έχουμε 10 ιδιωτικά συνεργεία που καθαρίζουν ρέματα και πρέπει να πληρωθούν", υπενθυμίζοντας ότι το δυναμικό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας, είναι ένα άτομο διοικητικό προσωπικό και δύο χειριστές μηχανημάτων.




Από την πλευρά του, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας πύραρχος Νίκος Μητσιογιάννης, τόνισε ότι στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν χιονοπτώσεις και τη χειμερινή περίοδο, ενώ εξετάστηκαν οι πρόσφατες πλημμύρες και τα προβλήματα που υπήρξαν, ώστε πάνω σ’ αυτά να στηρίξουν τη χειμερινή περίοδο σε ότι αφορά το θέμα των πλημμυρών.

Όπως δήλωσε "Η τελευταία κακοκαιρία ήταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Χρειαζόμαστε ενίσχυση σε αντλητικά μηχανήματα και άλλα που χρειάζονται να έχουν τα οχήματα, για να δούμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοια φαινόμενα. Επίσης θα χρειαστεί και εξοπλισμός για τους πυροσβέστες, όπως αδιάβροχα, μπότες, σαλοπέτες κλπ.".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου