Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Μαθητικό συλλαλητήριο στο Βόλο


Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δεκάδες μαθητές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη σε Βόλο και Ν.Ιωνία.

Μάλιστα στο συλλαλητήριο συμμετείχαν κι εκπαιδευτικοί - μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία είχε προκηρύξει στάση εργασίας για την ώρα του συλλαλητηρίου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους, από άποψη υποδομών, τονίζοντας παράλληλα ότι θέλουν να είναι ασφαλείς και να προστατεύονται με τις μάσκες.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "τόσο το δικό μου όσο και άλλα σχολεία είναι σε τρισάθλια κατάσταση . Στο δικό μου σχολείο συγκεκριμένα έχουν πέσει τοίχοι, έχουν ξεβάψει είναι μέσα στα γκράφιτι κλπ. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε αξιοπρεπή σχολεία. Υπάρχει επίσης βία στα σχολεία. Κάποιοι καθηγητές τραβούσαν μαθητές από τους ώμους και τους έβαζαν στην τάξη αναγκαστικά ενώ ήταν υπέρ της κατάληψης.Θέλουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερα κτίρια".




Μάλιστα ανέφερε ότι στα περισσότερα σχολεία είναι πάνω από 15 μαθητές στις αίθουσες κι ο΄πως είπε "εμείς δεν είμαστε κατά της μάσκας, οι περισσότεροι την φοράμε και προσπαθούμε να προφυλαχθούμε και να προσέξουμε τους δικούς μας". Πάνω από 20 σχολεία τελούν και σήμερα υπό κατάληψη, ενώ οι μαθητές θα συνεδριάσουν στα συντονιστικά τους όργανα και θα αποφασίσουν για το τι θα κάνουν.

Από την πλευρά του, μαθητής του 4ου Γυμνασίου Ν.Ιωνία, πρόσθεσε ότι οι μαθητές θέλουν καλύτερη παιδεία και σχολείο, με περισσότερους καθηγητές, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε βία που ασκούν όπως είπε καθηγητές. " Στο δικό μας σχολείο τραβούσαν και έσπρωχναν παιδιά να μπουν στην τάξη. Αυτός είναι φασισμός. Εμένα με έχουν απειλήσει από το σχολείο μου ότι θα με διώξουν αν συνεχίσω την κατάληψη".

Η πορεία, ξεκίνησε από την Πλ. Ελευθερίας με "σταθμούς" το Δημαρχείο του Βόλου και τη Β'Βάθμια.




Στο Δημαρχείου του Βόλου, τριμελής επιτροπή μαθητών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους. Ο κ. Μπέος τους δήλωσε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα επισκευών και συντηρήσεων των σχολείων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν και δεσμεύτηκε ότι αύριο, Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, στη Γαλλίας με Τρικούπη, στις 10.30 π.μ και το 7ο Γυμνάσιο, στο κτήριο Μουρτζούκου, στις 11.30, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα.

Όπως τους δήλωσε μεταξύ άλλων "Πάτε σχολείο για να μορφωθείτε με τις καταλήψεις εξυπηρετείτε συμφέροντα χωρίς να το θέλετε κι είναι άδικο, είστε νέοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου