Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Ο Δαλάι Λάμα τώρα και σε ρόλο... τραγουδιστή - Ακούστε την πρώτη του ερμηνεία

Με έναν διαφορετικό τρόπο θα γιορτάσει τον Ιούλιο τα 85α γενέθλιά του ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο του... δίσκο!



Tο Inner World όπως είναι το όνομα του δίσκου που θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλιου περιλαμβάνει συλλογή από 11 κομμάτια στα οποία ο Λάμα απαγγέλλει ιερά κείμενα συνοδεία μουσικής από 30 όργανα.

Την Τρίτη, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μικρό δείγμα με τίτλο Compassion στο οποίο ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ απαγγέλλει μια από τις πιο διάσημες προσευχές των Βουδιστών.

«Η μουσική έχει τη δυναμική να μεταφέρει σε πολλούς περισσότερους το μήνυμα ότι η πραγματική πηγή της ευτυχίας είναι το ενδιαφέρον για τους άλλους και η "ζεστή" καρδιά» δήλωσε ο Δαλάι Λάμα ενόψει της κυκλοφορίας του δίσκου η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια.

Ο Δαλάι Λάμα αποτελεί τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ τα τελευταία 75 χρόνια αφού σε ηλικία δύο ετών αναγνωρίστηκε ως η μετενσάρκωση του 13ου Δαλάι Λάμα από Βουδιστές μοναχούς που περιόδευσαν σε απομονωμένα χωριά της περιοχής.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου