Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Στις 80 - 100.000 ευρώ τα κέρδη της σπείρας από τη διακίνηση ναρκωτικών στη Μαγνησία


Στις 80 - 100.000ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται τα κέρδη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά - κοκαΐνη στη Μαγνησία και εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι από τον Δεκέμβριο 2018 μέχρι σήμερα διακινήθηκαν περί στο ένα κιλό κοκαΐνης.



Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Κ. Λεχώνια, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 35 και 31 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 24 ετών.

Ο 33χρονος που έχει ταυτοποιηθεί κι έχει αρχηγικό ρόλο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, ενώ ο 35χρονος κι ο 31χρονος που συνελήφθησαν είχαν αναλάβει να διακινούν τις ποσότητες κοκαΐνης στο Νομό.

Η αστυνομία εξακρίβωσε την δράση της, μετά από έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ, ένα tablet και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη ένας 54χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 0,6γρ. κι ένας 37χρονος Αλβανός, για αντίσταση, ενώ δεν αποτελούν μέλη της οργάνωσης, καθώς είχαν περιφερειακό ρόλο - χρήστες.

Περαιτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών σε βάρος ακόμη 80 ατόμων, τα οποία επίσης δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκτός τριών ατόμων που φέρεται να προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από τους Αλβανούς που συνελήφθησαν και να τις διέθεταν δρώντας αυτοτελώς στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου