Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Αλέξης Τσίπρας από τον Βόλο "Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε"(photos-video)

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε. Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι, γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου. Να μην βιάζονται να ράβουν κάποιοι κουστούμια γιατί θα μείνουν στο ράφτη » δήλωσε από τον Βόλο όπου βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Η ομιλία του στην παραλία του Βόλου, είχε προγραμματιστεί για τις 8.30 και ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.45.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι "Εμείς ορίζουμε το μέλλον για τη μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή. Μας είχαν με την πλάτη στον τοίχο. Ο λαός στάθηκε όρθιος έχουμε μπτροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σ’ αυτό τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Κανένας μόνος του στην κάλπη» και συνέχισε "Δε δίνουμε μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δίνουμε μάχη για το αύριο της Ελλάδας μας. Κάθε Ελληνίδα κι Έλληνας έχει ανάγκη από ασφάλεια στην εργασία. Κάθε νέος και νέα θέλει να ξαναονειρευτεί και να δημιουργήσει. Μπορούν να τα προσφέρουν αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα? Εμείς ήρθαμε να ενώσουμε όχι να χωρίσουμε. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης εθνικής κυριαρχίας, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και το πετύχαμε εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν".



Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στους προηγούμενους πρωθυπουργούς λέγοντας ότι "ο ένας παρέδωσε 24 δισ. έλλειμμα το 2009, ο άλλος έφερε το ΔΝΤ, ο επόμενος ήταν ένας διορισμένος τραπεζίτης και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 25% και στο 60% στους νέους και γέμισε λουκέτα όλη την αγορά. Έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν και μας κουνάνε το δάχτυλο. Εμείς, δε γεννηθήκαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Ούτε μάθαμε τη πολιτική στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης για το δίκιο του λαού μας. Εμείς καθαρίσαμε τ' άπλυτά τους και γι αυτό μας πολεμάνε".

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι "Θέλουμε μια χώρα που να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Θέλουμε μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη. Θέλουμε όλοι σ’ αυτό τον τόπο να αισθάνονται ασφαλείς, κάθε ελληνική οικογένεια να μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της. Θέλουμε οι Έλληνες να μην ξαναζήσουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μειώσεις συντάξεων, απολύσεις, αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων και των τροφίμων. Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτά. Θέλουμε μια Ελλάδ αμε κοινωνική δικαιοσύνη".


Αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό υποστηρίζοντας ότι εδώ και 14χρόνια παρέδωσαν τη Μακεδονία στους γείτονες κι άρχισαν να υποκρίνονται τους μακεδονομάχους και τόνισε ότι ο  κ. Μητσοτάκης οφείλει μια δημόσια συγνώμη στο λαό. Εμείς είμαστε εδώ. Εμείς που δεν δειλιάσαμε να λύσουμε τη διένεξη με τους γείτονες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου